Over LUZ

LUZ_Amsterdam_MarloesLUZ: leren tassen en accessoires
Een mooie leren tas online kopen? Dan ben je bij de online tassenwinkel van LUZ Amsterdam aan het goede adres. LUZ creëert stijlvolle stoere damestassen voor dagelijks gebruik, ook zeer geschikt voor naar je werk. Met Iiefde voor je gemaakt door Europese vakmensen. We doen niet aan ‘it-bags’ en hebben een hekel aan ‘must-haves’. We houden meer van ‘slow fashion’ en goede klassiekers.

Tassen met ruitjesvoering
De voering van LUZ tassen is geïnspireerd op Balinese poleng stof. Deze zwart met wit geruite stof wordt door de Balinezen gebruikt om heilige objecten mee in te wikkelen, zoals bomen, rotsen en beelden. De zwarte en witte ruitjes staan voor de elkaar aanvullende krachten van chaos en orde en herinneren de Balinezen eraan een balans te vinden tussen deze tegenovergestelde krachten. Omdat een damestas ook een soort heiligdom is waarbinnen chaos en orde strijden om balans, zijn LUZ tassen voorzien van zo’n ruitjesvoering.

Het ontstaan van LUZ Amsterdam
LUZ staat voor licht en het volgen van je hart. Omdat we geloven dat de wereld een beetje mooier wordt als je je hart durft te volgen. LUZ Bags & Accessories is in 2010 opgericht in Amsterdam door Marloes Jonker,  vanuit een behoefte aan mooie no-nonsense tassen van goede kwaliteit voor een realistische prijs. Tassen die stijlvol en tijdloos zijn, zodat je niet ieder seizoen een nieuwe tas hoeft aan te schaffen.

Marloes droomde er al jaren van om te gaan ondernemen. Ze besloot zes jaar geleden haar succesvolle carrière bij diverse mode- en lifestylemerken achter zich te laten om haar eigen tassenmerk op te zetten. Na een ‘workaction’ van twee maanden in Bali keerde ze terug vol inspiratie en energie en met haar eerste colletie handgemaakte leren LUZ tassen. Inmiddels zoekt Marloes het wat dichter bij huis: de huidige tassen en accessoires van LUZ Amsterdam worden geproduceerd in Nederland en Spanje.